Машини за сечење и одстранување на изолација на жици и кабли

Брзи, точни и лесни за употреба. Ова се основните карактеристики на машините за обработка напроводници од семејството Kappa. Тие се опремени со најнова и најсовремена технологија, давајќи им максимална флексибилност. Посебно внимание при дизајнирањето на овие машини ешто машините брзо и лесно можи да ги менуваат своите работни задачи. Со отстранување на изолацијата во неколку чекори, дури и големи должини наизолација можат да бидат совршено отстранети. Карактеристиките на оваа генерација се екран осетлив на допир (touch screen) , нов тип на сензор, посилен и побрз заедно со врвен интерфејс (top-touch). Машините имаат поширок опсег на обработка со различни опции и решенија.

Iota 330

Iota 330 е дизајнирана да сече широк спектар на материјали на точна должинадо 1000 м, како што се термо-божури,пневматски црева, кабли, пластични траки и слично.

Основни технички податоци

Должина на одстранување на изолација: 1mm–1.000.000mm
Максимална широчина: 82mm
пресек на жица(флексибилен проводник – лицна): 0,14-35 mm2 (AWG26–AWG2)
Испрати барање
Iota 330

Kappa 310

Kappa 310 е ултра-компактна машина која работи со голема брзина и е со разумна цена. Дизајниранa e за сигурна обработка на проводници во големина од 0.02mm2 до 6mm2. Сите параметриза обработка може да се прилагодат заедно со вредностите на притисокот на проводникот.

Основни технички податоци

пресек на жица: 0.02 – 6 mm² (AWG 34 – 10)
Макс.надворешен дијаметар: 10 mm (0.4 in.)
Макс.брзина на транспорт: 4.0 m/s (157.5 in./s)
Макс.должина на одстранување: Целосно одстранување
страна 1: 100 mm (3.94 in.)
страна 2: 40 mm (1.57 in.)
половично одстранување
страна 1: 999.9 mm (39.37 in.)
страна 2: 999.9 mm (39.37 in.)
одстранување во повеќе чекори
страна 1: 999.9 mm (39.37 in.)
страна 2: 999.9 mm (39.37 in.)
Испрати барање

Kappa 315

Kappa 315 е опремен со моќна и голема глава за сечење со опсег на обработка од 0.05mm2 до 10mm2.

Основни технички податоци

пресек на жица: 0.05 – 10 mm² (AWG 30 – 8)
Макс.надворешен дијаметар: 10 mm (0.4 in.)
Макс.брзина на транспорт: 2.0 m/s (78.75 in./s)
Макс.должина на одстранување: Целосно одстранување
страна 1: 100 mm (3.94 in.)
страна 2: 40 mm (1.57 in.)
половично одстранување
страна 1: 999.9 mm (39.37 in.)
страна 2: 999.9 mm (39.37 in.)
одстранување во повеќе чекори
страна 1: 999.9 mm (39.37 in.)
страна 2: 999.9 mm (39.37 in.)
Испрати барање
Kappa 315

Kappa 320

Карактеристиките на оваа машина се бројни опции и моќни сечила на главата. Големината на проводниците од 0,05до 10мм2 е во капацитетот на Kappa 320. Машината може лесно да се управува преку touch screen (екран на допир) или преку мрежата користејќи ја програмата TopWin.

Основни технички податоци

пресек на жица: 0.05 – 10 mm² (AWG 30 – 8)
Макс.надворешен дијаметар: 10 mm (0.4 in.)
Макс.брзина на транспорт: 4.0 m/s (78.75 in./s)
Макс.должина на одстранување: Целосно одстранување
страна 1: 100 mm (3.94 in.)
страна 2: 40 mm (1.57 in.)
половично одстранување
страна 1: 999.9 mm (39.37 in.)
страна 2: 999.9 mm (39.37 in.)
одстранување во повеќе чекори
страна 1: 999.9 mm (39.37 in.)
страна 2: 999.9 mm (39.37 in.)
Испрати барање
Kappa320

Kappa 322

Овој уред е флексибилно решение за сечење и отстранување на изолацијата на кабли со повеќе лицни, рамни кабли и кабли со една лицна од 0,05 mm2 до 16 mm2.

Основните карактеристики на Kappa 322 се:

  • силен моторизиран систем за влечење на жица со валјак за одвојување или погонски ремен кој овозможува оптимален пренос дури и кај најкомплексните изолациски материјали
  • единица за сечење со брзо дефинирање на параметарот
  • Софистициран пристап на одвојување за обработка на внатрешни проводници до 3 × 2,5 mm2

Основни технички податоци

пресек на жица: 0.05 – 16 mm² (AWG 30 – 5)
Макс.надворешен дијаметар: 12 mm (0.47 in.)
Макс.брзина на транспорт: 4.0 m/s (78.75 in./s)
Макс.должина на одстранување: Целосно одстранување
страна 1: 100 mm (3.94 in.)
страна 2: 90 mm (3.54 in.)
половично одстранување
страна 1: 999.9 mm (39.37 in.)
страна 2: 999.9 mm (39.37 in.)
Испрати барање

Kappa 330 SH/DH

Kappa 330 е достапнa во две различни верзии:

Со една глава: машината Kappa 330 за сечење и одстранување на изолацијата на принцип со едно сечило (единица за сечење со една положба на ножот).

Со две глави: машина за сечење Kappa 330 и отстранување на изолацијата со две сечила (единица за сечење со две положбина ножеви).

Основни технички податоци

пресек на жица: 0.22 – 35 mm² (AWG 24 – 2)
Макс.надворешен дијаметар: 16 mm (0.63 in.)
Макс.брзина на транспорт: 4.0 m/s (78.75 in./s)
Макс.должина на одстранување: Целосно одстранување
страна 1: 180 mm (3.94 in.)
страна 2: 50 mm (3.54 in.)
половично одстранување
страна 1: 999.9 mm (39.37 in.)
страна 2: 999.9 mm (39.37 in.)
Испрати барање
Kappa 330 SH/DH

Kappa 331

Модуларна машина за сечење и отстранување на изолација со модул на ротирачки глави, дизајнирана за обработка на повеќеслојни кабли со или без оклоп. Овозможува прецизно отстранување на изолацијата во повеќе чекори, што ја прави идеална за флексибилна употреба.

Основни технички податоци

должина на обработка: 1mm–800000mm
Макс.надворешен дијаметар: 10 mm (0.4 in.)
Макс.должина на одстранување изолација: Страна 1 - 180 mm
Страна 2 - 50 mm
Пресек на жица : 0.22–35mm2 (AWG23-AWG2)
Испрати барање
Kappa331

Kappa 350

Едноставната работа им овозможува на овие автоматски машини за сечење и отстранување на изолацијата да бидат ефикасно искористени, нивната голема флексибилност им овозможува да ги извршуваат најтешките задачи.

Основни технички податоци

должина на обработка: 1mm–700000mm
Макс.должина на одстранување изолација: Страна 1 - 290 mm
Страна 2 - 150 mm
Пресек на жица : 2.5–120mm2 (AWG14-AWG4/0)
Испрати барање
Kappa350